Η δυναμική παρουσία της Κοινωνίας της Πληροφορίας κατά τη διάρκεια του πρώτου διημέρου της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης επιβραβεύθηκε από το πλήθος κόσμου -μεταξύ τους Υπουργοί και Υφυπουργοί- που πέρασαν από το χώρο της, στο περίπτερο 12, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ξεχώρισαν, βέβαια, και οι ουσιαστικές παρεμβάσεις των στελεχών της εταιρείας, που με την παρουσία τους σε διάφορες εκδηλώσεις και πάνελ, συζήτησαν εκτενώς και εξήγησαν με λεπτομέρειες τα επόμενα βήματα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.
Το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, ο κ. Δημήτρης Γιάντσης, Γενικός Διευθντής Έργων της Κοινωνίας της Πληροφορίας, μίλησε για το σημαντικό έργο της Εξωστρεφούς Γεωργίας που υλοποιεί η εταιρεία, στο περίπτερο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, παρουσία του υφυπουργού, κ. Διονύσιου Σταμενίτη. Το έργο περιλαμβάνει ολιστική προσέγγιση για την εξωστρέφεια της γεωργίας, τόσο με ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων για τον έλεγχο και την διευκόλυνση του κανονιστικού ελεγκτικού έργου, όσο και με την υιοθέτηση καινοτόμων τεχνολογιών και πρωτοβουλιών για την προβολή του ελληνικού σήματος, τον έλεγχο των ελληνοποιήσεων και τη σύνδεση των ελληνικών αγροδιατροφικών προϊόντων με τις αγορές του εξωτερικού.
Την Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας, κ. Σταύρος Ασθενίδης, συμμετείχε σε πάνελ που οργάνωσε το Υπερταμείο, με θέμα «Η Τεχνολογία ως Καταλύτης Ανάπτυξης». Την εκδήλωση προλόγισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρης Παπαστεργίου. Ο κ. Ασθενίδης έδωσε χαρακτηριστικά παραδείγματα του πώς η χρήση νέων τεχνολογιών στον Δημόσιο Τομέα οδηγεί στην ανάπτυξη.
Αργότερα την ίδια μέρα, συμμετείχε σε πάνελ του Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με θέμα τη συμβολή του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης στην Υγεία, την Παιδεία και το Περιβάλλον. Στην ομιλία του, επικεντρώθηκε κυρίως στον τομέα της Υγείας και δη την Τηλεϊατρική, ένα ακόμη σημαντικό έργο που υλοποιεί η Κοινωνία της Πληροφορίας: «Είναι ένα έργο που το αγαπάμε πάρα πολύ, γιατί πιστεύουμε ότι θα φέρει στο προσκήνιο αυτό που επιτάσσει και το Σύνταγμα, δηλαδή παροχή υπηρεσιών Υγείας προς τον πολίτη σε κάθε σημείο που βρίσκεται αυτός», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Βασίλειος Κατσούρος, Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου (ΙΕΛ) στο Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» και μέλος του ΔΣ της ΚτΠ, μίλησε στο πάνελ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη, τις καινοτομίες που φέρνει, αλλά και τις προκλήσεις που καλείται να διαχειριστεί με την υιοθέτησή της ο Δημόσιος Τομέας.
Τέλος, η ΚτΠ, οργάνωσε το απόγευμα της Κυριακής την ενημερωτική εκδήλωση για το πρόγραμμα Smart Readiness. Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης απηύθυνε χαιρετισμό, λέγοντας ότι η αναβάθμιση των σταθερών τηλεπικοινωνιακών υποδομών πρόκειται για προτεραιότητα της κυβέρνησης. Ο κ. Γιάντσης εξήγησε πώς επιταχύνεται η δράση, ενώ εγκαταστάτες οπτικών ινών έκαναν επίδειξη του προγράμματος, που μετατρέπει 120.000 κτήρια σε «έξυπνα σπίτια».
Αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε τη ΔΕΘ τις επόμενες ημέρες, μη χάσετε την ευκαιρία να περάσετε και από το περίπτερο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και να ενημερωθείτε για τα έργα που υλοποιεί η Κοινωνία της Πληροφορίας και πώς αυτά συμβάλλουν στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Ελλάδας.
#transformingGReece