Search
Search
Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019

Νέα και Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση

Είμαστε σε διαδικασία μετάπτωσης από το υφιστάμενο δικτυακό τόπο στον καινούργιο.  Για το πλήρες αρχείο αναρτήσεων της ΚτΠ ΑΕ παρακαλώ ανατρέξετε στον παλιό ιστότοπο

Κατάλογος Άρθρων

Έγκριση χρηματοδότησης του έργου «Δίκτυο Δημόσιου Τομέα “ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ”» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Έγκριση χρηματοδότησης του έργου «Δίκτυο Δημόσιου Τομέα “ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ”» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ, σε συνεργασία με: την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα», το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και την υποστήριξη του ΣΕΠΕ, διαμόρφωσε και υπέβαλε το Δεκέμβριο 2018 το Φάκελο Μεγάλου Έργου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς έγκριση.

Στις 2/4/2019 η DG Regio της ΕΕ, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες,  ανακοίνωσε και εν συνεχεία παρέδωσε την έγκριση του φακέλου του έργου στους εκπρόσωπους της ελληνικής αποστολής και με αυτόν τον τρόπο ενέκρινε τη συγχρηματοδότηση τριών από τα πέντε υποέργα του «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ», συνολικού προϋπολογισμού άνω των 170 εκ. ευρώ. Την ΚτΠ ΑΕ στην εκδήλωση εκπροσώπησε ο κ. Γιάντσης Δημήτρης, Διευθυντής Υποστήριξης Υποδομών της ΚτΠ ΑΕ.

Κα Κρέτσου, κα Γρίβα και κος Γιάντσης Κα Κρέτσου, κος Γιάντσης

 

Σε δηλώσεις της, η Επίτροπος της ΕΕ για την Περιφερειακή Πολιτική κα. Κορίνα Κρέτσου ανέφερε μεταξύ άλλων «… Τα 25 έργα που εγκρίνονται στην παρούσα περίοδο αποτελούν παραδείγματα του πώς εργάζεται η ΕΕ για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μας. Κατά κάποιο τρόπο, τα έργα αυτά είναι οι πρεσβευτές της Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ και είμαι υπερήφανη για καθένα από αυτά.»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚτΠ ΑΕ Δρ. Βασίλειος Γάτος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε σήμερα δεδομένη την έγκριση της ΕΕ για το έργο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ». Η θετικότατη αυτή εξέλιξη – αν και αναμενόταν λόγω της θετικής αξιολόγησης που έλαβε ο φάκελος του έργου από τους Jaspers τον Δεκέμβριο 2018 – σημειώθηκε σύντομα συγκριτικά με άλλα έργα αντίστοιχου μεγέθους, που υποβάλλονται για έγκριση στην ΕΕ. Σε κάθε περίπτωση, η έγκριση αυτή της ΕΕ μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στην υλοποίηση του έργου, αφού επιτρέπει τη συγχρηματοδότηση τριών από τα πέντε υποέργα αυτού από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Παράλληλα καταδεικνύει τη σημαντικότητα του έργου τόσο για το Ελληνικό Δημόσιο όσο και για την Περιφερειακή Πολιτική της ΕΕ.

Η ΚτΠ ΑΕ ανταποκρινόμενη στη νέα αυτή πρόκληση, έχει ήδη προβεί στα αμέσως επόμενα διοικητικά βήματα που είναι απαραίτητα για την απρόσκοπτη υλοποίηση του έργου και ειδικότερα τη διαμόρφωση των 30 σχεδίων σύμβασης και την υποβολή τους στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τελική έγκριση. Παράλληλα, δεσμεύεται να συνεχίσει την σκληρή δουλειά με στόχο την επιτυχή υλοποίησή του.»

Το έργο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ» αφορά στη δημιουργία του Δικτύου Δημόσιου Τομέα (κατ’ εφαρμογή του Ν.3979/2011), με κύριο αντικείμενο την παροχή ενός συνόλου αναβαθμισμένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στο σύνολο των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης για τρία συνεχόμενα έτη, παρέχοντας έτσι κάλυψη σε 34.000 περίπου σημεία παρουσίας (κτήρια) αυτού. Αποτελεί συνέχεια και επέκταση (ποσοτική και ποιοτική) του υφιστάμενου Εθνικού Δικτύου Δημόσιας Διοίκησης «ΣΥΖΕΥΞΙΣ», το οποίο καλύπτει σήμερα 4.500 σημεία παρουσίας φορέων.

Μέσω του έργου «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ», θα αναβαθμιστούν οι τηλεπικοινωνιακές υποδομές όλου του Δημόσιου Τομέα, ώστε όλοι οι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης να έχουν πλέον στη διάθεσή τους ευρυζωνικές υπηρεσίες για τη μεταξύ τους συνέργεια και τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, θα μειωθούν σημαντικά οι τηλεπικοινωνιακές δαπάνες του Δημοσίου, εξαιτίας της άθροισης της ζήτησης και της αξιοποίησης των οικονομιών κλίμακας.

 

Previous Article Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση των γραφείων της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε.
Next Article ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΥΝΑΨΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ
Print
538

Documents to download

x

Αναζήτηση

«Ιούλιος 2019»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
24252627282930
123

"Ψηφιακός Μετασχηματισμός Τηλεματική και Ενιαίο Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ΟΣΕΘ)": Ανακοίνωση Μετάθεσης, Συμπλήρωσης και Παροχής Διευκρινίσεων της υπ’ αριθμ. 6832/4-6-2019 διακήρυξης

Παράταση και τροποποίση της υπ' αριθμ. 6832/4-6-2019 διακήρυξης του Ηλεκτρονικού Διεθνούς Ανοικτού Άνω των Ορίων Διαγωνισμού για το έργο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Τηλεματική και Ενιαίο Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ΟΣΕΘ)» κατά έξι (6) εργάσιμες ημέρες της καταληκτικής ημερομηνλιες υποβολής προσφορών και πιο συγκεκριμένα από τις 04 Ιουλίου 2019 που ισχύει σήμερα στις 12 Ιουλίου 2019 & ώρα 17.00.

Read more
45
45

Υπογραφή συμβάσεων έργου “ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ”

Σε μια εκδήλωση που οργανώθηκε από την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ, υπογράφηκαν την Πέμπτη 04/07/2019, οι συμβάσεις του έργου “ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ” από τους αναδόχους των έργων και την ΚτΠ ΑΕ. Η υπογραφή των συμβάσεων του «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ» σηματοδοτεί την εκκίνηση της από καιρό αναμενόμενης υλοποίησης του έργου.

Στο προηγούμενο διάστημα, η Κοινωνία της Πληροφορίας, ως Φορέας Υλοποίησης του έργου «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ», ολοκλήρωσε επιτυχώς όλες τις διοικητικές ενέργειες που απαιτούνταν για τη συμβασιοποίηση του έργου «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ». Έτσι, μεταξύ άλλων:

Read more
67
8910
46

Δοκιμές συστήματος Συναγερμών Πολιτών (112ΣΥΣΠ) με live εκπομπές της υπηρεσίας Cell Broadcast

Στο πλαίσιο των δοκιμών του συστήματος Συναγερμών Πολιτών (112ΣΥΣΠ) του έργου, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 12/7 στo διάστημα 13:00-14:00, live εκπομπές της υπηρεσίας Cell Broadcast στις περιοχές που περικλείουν τα δύο κέντρα 112 ήτοι σε περιοχές με κέντρο:

-το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, Ριζαρείου 1 Χαλάνδρι

- το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην Λ. Κατεχάκη

Οι εκπομπές θα ληφθούν από όσες κινητές συσκευές βρίσκονται εντός της περιοχής και υποστηρίζουν την υπηρεσία εκπομπής κυψέλης (Cell Broadcast) ή/και έχουν γίνει ρυθμίσεις ώστε να είναι ενεργοποιημένη.

Τα μηνύματα θα είναι της μορφής «Δοκιμαστική εκπομπή μηνύματος κυψέλης No x».

Read more
11121314
15161718192021
22232425262728
2930311234
Υπουργείο Διοικητικής
Ανασυγκρότησης

 
Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Υπουργείο Ψηφιακής
Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών 
και Ενημέρωσης
Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Επικοινωνία

Για να επικοινωνήσετε με την εταιρεία:

Copyright ΚτΠ ΑΕ 2019 Terms Of Use Privacy Statement
Back To Top